18 Ekim 2019 Cuma

Kur’anı Kerim’den Mesaj Var-33


Kur’anı Kerim’den Mesaj Var-33

Güven ve samimiyete dayalı olarak yapılan şeyler güzel ve mutluluk verici olur. Böylece her şeyin güzel olduğu bir dünya oluşur.

Sizlere güvene dayanan bazı güzel örnekler vermek istiyorum.

Toplumda herkesin birbirine güvendiği bir ortamda sosyal hayatın güzellikleri kişileri mutlu ediyor.

Sizin için çok önemli olan bir sırrı dostunuza söyleyerek, içinizi rahatlatarak mutlu oluyorsunuz.Böylece hayattan zevk alıyorsunuz.

Birkaç kişi bir araya gelerek belli şartlar altında anlaşarak iş yeri açıyorlar. Bu iş yerinde ortaklar bir birine güvendikleri için her şey normal ve düzgün yürümektedir.
İki dost bir birine gönülden bağlanıyor ve bir süre sonra yuva kuruyorlar. Yuvalarında mutlu bir şekilde yaşıyorlar.
İstersek bu örnekleri çoğaltabiliriz.

Toplumda ikiyüzlülük ve güvensizlik meydana gelirse samimiyet tükenir. Bu  durumda güzel olan şeyler yok olur. Toplumdaki huzur ve güven zayıflar,kötülükler çoğalır ve insanlar birbirlerinden uzaklaşır.

İnsanların  kötü huy ve davranışları sebebiyle güzel giden işler bakıyorsunuz bir müddet sonra bozulup son buluyor.

İnsanların kötü karakterlerinin en başında münafıklık gelmektedir. Münafıklık iki yüzlülük demektir.

İnsanın iki farklı yüzü olur mu? Evet, insanların bir kısmı iki yüzlüdür. Ama siz onların bir yüzünü görürsünüz. Diğer yüzleri maskelidir. Eğer maske düşerse diğer yüzünü görebilirsiniz.

İki yüzlü kişiler bir yüzüyle dost, diğer yüzüyle düşmandır.  Siz onun düşman olduğunu bilemezsiniz. Sırrınızı ve her şeyinizi onunla paylaşırsınız.

İnsan düşmanına sır verir mi? Vermez elbet. Dost  düşündüklerimize her türlü sırrımızı açarız. Dost bildiğimiz münafık iki yüzlü kişiler  arkamızdan her türlü kötülüğü yapmaktan geri durmazlar.

Böyle iki yüzlüler oldukça, birlik ve beraberliğimiz zayıflar, gücümüz azalır ve  bin bir eziyetler çekeriz. Ortaklıklar biterse sevgi yerini nefret ve ayrılıklar alır. Bundan sonra da  güvensiz ortamlar oluşur.

Ülkemizin gelişmesini zedeleyen,ordumuzun gücünü ve güvenirliğini yok eden,devletimizin işlerliğini karıştıran, vatanımızın ve milletimizin birlik ve beraberliğini zayıflatmak isteyen iki yüzlülere karşı uyanık olmalıyız.
Böyle iki yüzlü(münafık) kişilerin yatacak yeri yoktur.

Devletimiz istihbarat yoluyla böyle iki yüzlü hain kişileri iyice takip etmelidir.
Toplumun en kötü ve aşağılık kişileri iki yüzlü olanlardır.

Yüce Allah’ın bu konuda Kur’an-ı Kerim’deki mesajı şöyledir: 

“Şüphe yok ki münafıklar cehennemin en alt katındadırlar. Artık onlara asla bir yardımcı bulamazsın. ”  (Nisâ Suresi 145. Ayet)

Allah'ım bizleri münafıkların şerrinden koru! (Amin)

               Efkan VURAL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder