9 Ekim 2019 Çarşamba

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı Başladı

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı Başladı


09/10/2019 tarihinde "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır.
Öncelikle silahlı kuvvelerimizin  ve tüm güvenlik güçlerimizin  başarılı olmasını Yüce  Allah'tan diliyoruz. Allah  askerlerimizin ve tüm güvenlik güçlerimizin  yardımcısı olsun.
Herkes şunu iyi bilsin ki,
Barış Pınarı Harekatı'nın amacı , güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. 
Ülkemize yönelik terör tehdidi bertaraf edilerek, bölgeye barış getirilecektir. Tüm bölge halkı terörün pençesinden kurtarılacaktır.
Oluşturulacak güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmeleri sağlanacak ve binlerce Suriyeli vatanlarına kavuşacaktır. 
Düzenlenen bu harekat ile Suriye'nin toprak bütünlüğü korunacaktır. 
Türkiye, her platformda Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunmaktadır. Bu harekatın önemli amacı da Suriye'de terör devletinin kurulmasına engel olmak suretiyle, Suriye'nin parçalanmasını önlemektir. 
Birleşmiş milletler ve tüm dünya şunu bilsin Türkiye, Fırat kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatında olduğu gibi hiçbir sivil halka zarar verilmeyecektir. 


Türkiye bu harekatta da dünyaya örnek olacaktır. 
Barış Pınarı Harekatı vesilesiyle aşağıdaki hususların çok  önemli olduğunu acizane dile getirmek istiyorum;
1-Türkiye Cumhuriyeti devleti bağımsız bir devlettir.
2- Türkiye Cumhuriyeti devletinin dünyaca güçlü ve modern bir ordusu vardır.
3- Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm sınırları terör odaklarından ve teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilmesi şarttır.
4-Türkiye gerektiği zaman kendi güvenliği için inisiyatif kullanarak sınır dışı operasyonlar yapacaktır.
5-T.C. Devletinin sınırlarında başı boşluk oluşacak hiçbir duruma göz yumulmayacaktır.
6-Güvenli bir ülke olarak Türkiye çevresine, Ortadoğu ya ve tüm dünyaya yön verecek istikrarlı ve güçlü bir ülke olarak yoluna devam edecektir.
7- TSK başarılarına bir yenisi ekleyecektir.
8- “Barış Pınarı Harekatı” ile Türkiye tüm terör odaklarına göz dağı verecektir.
9- Bu harekata savaş denemez. Çünkü karşımızda bir devlet ve düzenli bir ordu yoktur. Bu terör örgütlerine karşı düzenlenen bir harekattır. 
10- Türkiye Cumhuriyeti devleti, bağımsız ve toprak bütünlüğüne sahip  bir Suriye devletini her zaman görmek ister.
11- Elbette bunun için  tüm taraflarla görüşme yapılmalıdır. 
12-Irak örneği önümüzdedir. Suriye’nin de Irak gibi olmasını istemiyorsak, ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Geç kalınmamalıdır!
13- Türkiye ,Suriye'deki iç savaşı durdurmak ve Suriyenin toprak bütünlüğünü korumak  için yeniden uluslar arası arenada rol alarak gerekli beyanlar ,çağrılar,görüşmeler ve ziyaretler yapmalıdır.
14-Suriye’de oluşan, bizi ve tüm dünyayı  tehdit eden İŞİD,PYD,YPG/PKK ve benzeri terör örgütleri diğer ülkelerin desteğiyle birlikte bertaraf edilmelidir. 
15- Güvenli bölge oluşturulmalıdır. Güvenli bölge 32 km derinliğinden daha fazla olmalıdır. Güvenli bölgeye sığınmacı Suriyelilerin tamamı yerleştirilmelidir.
16-Fırat'ın doğusunda bulunan tüm PYD ve YPG unsurlarının temizlenmesi gerekir.
 17-Suriyenin Kuzeyinde PYD ve YPG terör devleti kurulmaması için Birleşmiş Milletler Acil toplanmalı ve bu konuda tedbir alınmalıdır.
 18-Kesinlikle Suriye'nin toprak bütünlüğü Uluslararası bir askeri güçle sağlanmalı ve Suriye'de demokratik seçimle barış sağlanmalıdır. Bu iş Türkiyenin liderliğinde yürütülmelidir. 
19- Ülkemizin menfaati konularında ve Milli meselelerde birlik içinde olunmalıdır. Bu tip meselelerde  siyasi menfaat gözetilmemelidir. Başarı milletimizin başarısıdır. 
“Barış Pınarı Harekatı” vesilesiyle;
Ya Rabbi vatanımızın ve milletimizin birlik ve beraberliğini, huzur ve güvenini sağlamak üzere gece gündüz mücadele veren bütün askerlerimize, özel kuvvetlerimize,özel harekatçılarımıza ve tüm güvenlik güçlerimize yardım eyle. Bütün tuzaklardan onları koru,karada,havada ve denizlerde onları muzaffer eyle.
Milletimizi her daim var eyle. 
Birlik ve Beraberlik içinde kaim eyle!

Efkan VURAL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder