24 Ekim 2021 Pazar

Peygamberimizin Hadis-i Şeriflerinden Mesaj Var-27

                     Sağlıklı Olmak İçin Tedavi Şart

                      Sağlıklı bir yaşam her zaman güzel bir nimettir. İnsanın hayatta mutlu olması sağlığına bağlıdır. Bunun için sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Yaşam kalitemizi artırmak istiyorsak sağlığımıza önem vermeliyiz.

Sağlığımızı korumak ve sağlıklı kalmak için öncelikle iyi beslenmeliyiz. Zararlı olan yiyecek ve içeceklerden uzak durmalıyız. Sigara ve zararlı alışkanlıklara bulaşmamalıyız. Zararlı ve kötü davranışlarımız varsa onlardan en kısa zamanda kurtulmaya çalışmalıyız.

             Vücudumuzda vuku bulacak hastalıklardan kurtulmak için hastanelere gitmek ve doktorlarımızın gözetiminde tedavilerimizi yaptırmalıyız.

Hasta olduğumuzda ihmalkar olmamalıyız. Hastalık bir kaderdir deyip, kendiliğinden geçmesini beklememeliyiz. Her türlü iş ve işlemlerimizde tedbirimizi almalıyız ve o iş için gayret göstermeliyiz.

                Hastalık durumlarında gerekli olan ilaçları almalı ve doktorların tavsiyelerine uymalıyız. Sağlıklı kalmak için gerekirse önceden aşı olmalıyız. Koruyucu hekimlik çerçevesinde temizlik ve beslenmeye önem vermeliyiz.

Hastalığımızı tedavi ettirmek için geç kalmadan sağlık kuruluşlarına müracaat ederek ve gerekli yardımları alarak tedavimizi yaptırmalıyız.

Bu konuda Peygamberimizin hadislerindeki mesajı şöyledir:

Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurur: “Ey Allah’ın kulları, tedavi olun. Çünkü Allah, yarattığı her hastalık için mutlaka bir şifa ve ilaç yaratmıştır.” (Tirmizi,Tıp,2.)

Günümüzde olduğu gibi geçmişte de sağlığa ve tıbba çok önem verilmiştir. Tarihimizde tıp alanında çok önemli çalışmalar yapan alim ve filozoflar vardı. İbni Sina, Farabi ve Razı gibi  bilginlerin eser ve buluşları yıllarca insanlığa hizmet etmiştir. Bugünde ülkemizde ve dünyada bir çok hastalık konusunda çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Korona virüsünün bütün dünyayı tehdit ettiği günümüzde sağlığın önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Ülkemizde korona virüsü ile ilgili aşı ve ilaç çalışmaları devam etmektedir. İnşallah yapılan çalışmalar yakında meyvesini verir de milletimiz  ve tüm dünya bunlardan faydalanır.

Ne mutlu sağlığını koruyup, sağlıklı ve mutlu kalanlara…

Tüm hastalara acil şifalar diler, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını Allah’tan dilerim.

Efkan VURAL

Bu Yazı Aşağıdaki Web Sitelerinde Yayınlanmıştır:

Milliyet Blog: 

 

 

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder