12 Eylül 2019 Perşembe

Kur’anı Kerim’de Mesaj Var-32



Kur’anı Kerim’de Mesaj Var-32


İnsanları farklı kılan özelliklerinden biri de iyi ve güzel işler yapmaktır. İnsanın  yalnız başına yaşaması çok zordur. İnsanlar birbirlerine her zaman ihtiyaç duyarlar. Birlikte paylaştığımız bu dünya yaşamında dışımızdaki insan ve diğer canlılara karşı iyilik ve yardımda bulunmak insanı erdemli kılar.

İnsanın yaratılıştan getirdiği bir takım özellikler vardır. Bunların başında iyilik ve yardım etme duygusu gelir. İnsan başkalarına yardım ve iyilik etmek ister. Yaptığı iyiliklerle de mutlu olur.

Yapılan iyilikler bireylere veya topluma ve hatta tüm insanlığa karşı olabilir.

Bir muhtaca yardım edebildiğimiz gibi, toplumun bir çok kesimine yönelik yardımlarda da bulunabiliriz.

Okul,yol,su,köprü,cami,kütüphane,hastane gibi herkesin yararlanabileceği güzel şeyler yapılabilir. Bunlar yanında okuyarak,çalışarak insanlığa yapılan bilimsel ve teknolojik yardımlarda iyilikler arasındadır.

Sağlık,güvenlik, eğitim,ekonomi alanında vb. hizmetler de çalışanların özveriyle yaptıkları işlerin değeri çok büyüktür.

Bir kimsenin yaptığı işi mesleği en iyi biçimde yapması, işine önem vermesi  iyi ve güzel bir davranıştır.

Yapılan iyilikler şu  kısacık dünya hayatı için düşünülemez. Sonsuz bir hayat olan Ahiret hayatını da göz önüne almamız gerekir.  Ahirete inanan bir kimse iyilik ve hayırlara daha çok önem verecektir. Çünkü sonsuz hayat dünya hayatında kazanılmaktadır.

Dünyada yapılan iyiliklerin öldükten sonraki  yarar sağlaması için en önemli şart iman etmektir.

İman etmek şartıyla yapılan iyiliklerin karşılığı ahrette alınacaktır. İmansız bir şekilde  dünyadan ayrılmak, tüm  sermayesini kaybeden gibidir. Dünyada yaptıklarımızdan yarar görmek için iman şarttır.

İman Yüce Allah’ın var ve bir olduğuna inanmak, Hz.Muhammed’in Allah’ın kulu ve elçisi olduğuna inanmaktır. İmanın altı şartına kesin olarak inanmaktır.

Dünyada yaptığımız iyi ve güzel şeyler karşılığında öteki dünyada (ahirette) karşılık görmek istiyorsak iman etmek gerekiyor.

İman ederek yaptığımız iyilikler karşılığında altından ırmaklar akan,içinde her nimetin bulunduğu sonsuz cennet vardır.


Cennetin anahtarı imandır.İçindeki sonsuz nimetler ,ibadet ve iyiliklerle kazanılır.

Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki mesajı şöyledir: “İman edip güzel işler yapanlara gelince, Rableri onları imanları sebebiyle, hidayete erdirir. Nimetlerle dolu cennetlerde altlarından ırmaklar akar.”   (Yûnus Suresi 9. ayet)


               Efkan VURAL

Bu yazı aşağıdaki web sitelerinde yayınlanmıştır:
MİLLİYET BLOG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder