11 Ocak 2018 Perşembe

Kur’an-ı Kerim’den Mesaj Var-22




Kur’an-ı Kerim’den Mesaj Var-22

İnsan doğar,büyür ve hayatını sürdürür. Sonra  ömrünü tamamlayarak bu dünyadan öbür aleme geçiş yapar. Yani insan bu dünya yaşamının sonunda  başka bir mekana gidecektir. Bu  gerçek gözümüzün önünde cereyan etmektedir.

Dünya  hayatından öteki aleme geçiş anı çok önemlidir. Ahirete geçiş yapacağımız ölüm anında iyi bir kimse olmamız bize büyük bir anvantaj sağlayacaktır. Herkes o an,  Allah’ın huzuruna iyi bir kimse olarak çıkmak ister.

İşte bunun için hayatımız boyunca iyi bir kimse olmaya çalışmalıyız. Zaten bir müslüman olarak dünya hayatında iyi ve güzel davranışlar sergilemek zorundayız. Allah’ın istediği ve peygamberimizin tavsiye ettiği şeyler insanı her zaman iyiliğe ve güzelliğe yönlendirir.

İyi bir kişi güzel davranışlarda bulunur. Allah bizlerden  iyi ve güzel davranışlarımızı ömrümüzün sonuna kadar kesintisiz olarak  devam ettirmemizi ister.

Yüce Allah’ın huzuruna iyi ve güzel bir  kimse olarak çıkmak, herkesin en büyük arzusudur.  Allah’ın huzuruna  iyi ve güzel bir kişi olarak çıkabilmek için de  dünya haytında  her zaman iyi ve güzel davranışlarda bulunmak gerekir.

Ölümün ne zaman geleceğini bilemeyiz. Allah’ın huzuruna iyi bir kimse olarak çıkmak istiyorsak, her anımızı iyi bir kimse olarak geçirmeliyiz. Her daim  güzel davranışlar içinde olmalıyız.

Bir an olsun iyilik ve güzelliklerden uzak durmamalıyız ki,ölüm bizi yakaladığında iyi bir kimse olarak son nefesimizi verelim , İnşallah...

İyi bir müslüman olarak ruhumuzu reslim edersek , Allah’ın huzuruna iyi kimseler olarak çıkarız İnşallah....

Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki mesajı şöyledir:
“Melekler, onların canlarını iyi kimseler olarak alırken, “Selâm size! Yapmış olduğunuz iyi işlere karşılık girin cennete” derler. ”
(Nahl  suresi, 32.ayet)

Ne mutlu iyi kimse olarak can verenlere,...  
Ne mutlu yaptıkları iyilikler yüzünden cennete girenlere...


Efkan VURAL


Bu Yazı Aşağıdaki Web Sitelerinde Yayınlanmıştır:

Milliyet Blog:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder