27 Aralık 2017 Çarşamba

KİTAP: İçimdeki Bitmeyen Özlem-4








KİTAP: İçimdeki Bitmeyen Özlem-4

Celal ÇELİK’in yazdığı kitabı sizlere tanıtmaya devam etmek istiyorum.
Kitabından bir arı misali aşağıdaki yazıları süzmeye çalıştım.

Celal, 2012 Eylül ayında Konya – Ereğli’den Ankaraya döner. Sürekli yatakta oturduğu için, kıl dönmesi rahatsızlığı yaşadığını söyler. Çok fazla ağrıları yüzünden babası Celal’ı Hastaneye götürür. Muayene olur, hastaneye yatırılır. Kıl dönmesi yüzünden ameliyata alınır. 20 gün sırt üstü yatarak tedavisini evde sürdürür. Günde bir iki saat yatakta oturabiliyordu. Dikişler açıldı. Celal zor günler geçirdi. İyileşme süresi uzadı.

Celal’i muayene etmek üzere bir gün aile hekimi eve gelir. Doktorun evlerine gelmesi ve onlarla ilgilenmesi Celal’i çok sevindirir. Celal, aile hekimi - bizim de aile hekimimiz olan- değerli insan Dr.Gülcan ALAŞAHİN’den övgüyle bahseder.

Celal,Kur’an meali okuyarak ilahi aşkının başladığını söyler. Kur’an mealini okumakla Celal gözlüğünü değiştirdiğini, Kur’an gözlüğünü takmaya başladığını söyler. Artık herşeye Kur’an gözlüğü ile baktığını, her an Allah ile olduğunu ve onunla konuştuğunu düşünerek,hayatından haz aldığını dile getirir.

Celal,yazdığı hayat öyküsünü bir kitap olarak basılması için bir yayın evine gönderir. Yayın evinden olumsuz cevap alır. Celal'le beraber  görüşüp kitabın internet ortamında basılabileceği kararına vardık.

Celal, yaklaşık 400 sayfalık hayat hikayesini  bir kitap olarak “İçimdeki Bitmeyen Özlem” adıyla internet ortamında yayınladığını anlatır. Kitap,41 bölümden oluşur.

Kitaba ulaşmak için,google’de  celalinpenceresi yazarak arama yapılması yeterli olacaktır..
Celal ÇELİK, 41 bölümlük kitabını internette yayınladıktan sonra, bunun bir kitap halinde basılmasını çok arzu ediyordu. Kitabının gelirini Ereğli “Engelsiz Yarınlar Derneği” derneğine bağışlamak istiyordu.

Bir gün Celal’e Fahrettin YÜKSEL adında bir beyefendiden meil gelir. Meilde,Fahrettin Bey Celal’e; “Kitabını internette gördüm çok güzel bir eser, bunu kendi yayın evimde basabilirim”,der. Celal bu meile çok sevinir.41 bölüm halinde yeniden düzenler ve Fahrettin Bey’e gönderiri. Sonunda kitap basılır. Hizmet olması bakımından Celal,sevinçten uçar.

2016 yılı yazında Celal ÇELİK, tekrar Ereğli’ye gider. Ereğli’de acı bir gün yaşar. Kuzeninin kızı 15 yaşında iken vefat eder. Herkes çok üzülür. O yaz hüzünlü bir şekilde başlamıştır.
Celal,kitap’ta Hollanda’da  yaşayan üç gurbetçi  Hollanda’da kullanılmayan Akülü Engelli arabalarını tamir ettirip,Türkiyedeki engellilere dağıtılması faaliyetinden övgüyle bahseder.




Celal, can dostu ve çalıştığı şirkette müdür olan Aydın KAYNARCA Bey’in hayat öyküsünü dile getirir. Aydın Bey’in dostluklarından övgüyle bahseder. Aydın Bey’in kendisi için çok değerli olduğunu ifade eder.

Celal,Ereğli’de bulunan “Engelsiz Yarınlar Derneği” nin yaptığı faaliyetlerden söz eder. Dernek başkanı Songül VURAL hanımla tanışır ve derneğin faaliyetlerini yerinde görürür. Celal, kitabının basılması halinde  gelirini derneğe bağışlayacağını başkana söyler. Dernek başkanı çok sevinir.

Ereğli Müftüsü Yusuf ESEROĞLU Hoca, Celal’in iftar davetini kabul eder ve eve gelir. Evde sohbet edilir. Celal Müftü’ye yazdığı kitabın gelirini Engelliler derneğine bağışlayacağını söyler.

Müftü’de Celal’e “ne güzel köle azad etmek gibi sevaba girersin”, dedi. Müftü Bey’in ziyareti Celal’i çok memnun etmiştir.

Cela, kitabın son bölümünde ,Mesnevihan Hayat Nur Artıran Hanım Efendiden övgüyle bahseder. Onun sohbetlerini  TV’den ve internetten dinler. Kendisinden ve eserlerinden etkilenir. Onunla Anakara’da iki defa görüşür. Konferansına katılır. Celal, Mesnevihan Hayat Nur Artıran’la tanışmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiri.

Celal yol arkadaşım dediği Hülya KELEŞ Hanım’dan da övgüyle bahseder. İlahi aşk yolunda kendisine yol arkadaşı olduğunu, onunla hastalığıyla ilgili dertleştiğini anlatır.
Celal, Hülya Hanım’dan dinlediği öykülerden birini kitabında anlatır.

Celal ÇELİK,kitabın sonunda cefakar ve vefakar annesinden ve babasından söz eder. Anne ve babasının sabrını anlatır. Yıllarca kendisinin yaşadığı engellilik ve hastalıklar karşısında, anne ve babasının yaptıklarını anlatır.Anne ve babasının yaptığı tüm yardımlardan övgüyle bahseder. Anne ve babasından razı olan Celal, onların af olmasını ve Allah’ın onları cennetine sokmasını diler.

Allah’a  anne ve babası için dua eder. Allah’ın anne ve babasına cennette bir çiftlik vermesi  için çokça dua eder. Çiftlikte annesinin hanım ağa olmasını  Allahtan diler.

Celal ÇELİK, kitabında anne ve babasına şöyle seslenir.

“Sizi çooooook  seviyorum”

Hepimiz seni çok  ama çok seviyoruuuuuz... Sevgili Celal ÇELİK

(Devam edecek)
Efkan VURAL



NOT:
Merak edenler olursa kitabı Hepsiburada dan sipariş edebilirsiniz







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder