14 Mayıs 2017 Pazar

Kur’an-ı Kerim’den mesaj var – 10





İnsanlar için önemli olan şeyler vardır.Bunlar:Anne,baba,eş,çocuklar,yakın akrabalar,arkadaşlar …

Bunların hepsinin önemi çok büyüktür.

Anne babanın önemi ve büyüklüğü tartışılmazdır. Bizi her zorluğa rağmen ,karnında taşıyan ve bir çok eziyetlerle bizi  doğuran annemizdir. Gecesini ve gündüzünü bizim için seferber ederek geçiren annemiz ve ona destek olan babamız; bizim her şeyimizdir. Onlar bizim canımızdır,ciğerimizdir

Sevgiyi,güveni,konuşmayı velhasıl hayatı anne ve babamızdan öğrendik. Onlara pek çok şey borçluyuz.  Anne ve babamıza borcumuzu ödememiz mümkün değildir.

Anne ve babalarımızı bir günlük değer ve hediyelerle geçiştiremeyiz.

Anneler günü yılın bir gününe indirgenemez. Yılın her günü anneler günü olmalıdır. Onları her zaman hatırlamalıyız. Gerektiğinde her an yanlarında olmalıyız.
Onların  isteklerini ve ihtiyaçlarını  karşılamalıyız.

Onların bizden istediği en önemli şey,iyi bir kişi olmamızdır. Yararlı işler yapmamız ve kötü davranışlardan uzak durmamız onları en fazla mutlu eden şeylerdendir.

Eğer anne ve babamız yanımızda veya yakınımızda iseler onları hiçbir şekilde incitmemeliyiz. Her zaman onların gönüllerini almalıyız.Sözlerimize ve davranışlarımıza dikkat etmeliyiz. Onları üzecek şeylerden uzak durmalıyız. Onlara “öf “ bile dememeliyiz.
Anne veya babamız uzakta ise,arayıp hal hatır sormalıyız.Sıkıntıları varsa yardımcı olmalıyız.

Onların dualarını almak için her zaman fırsat kollamalıyız. Onlar aslında bizim için bir hazine misalidir. Onlara,değerli olduklarını her zaman hissettirmeliyiz. Onların kalbini kıracak en küçük bir hareketten uzak olmalıyız.

Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki  mesajı  şöyledir:

“Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine «of!» bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle”
 (İsra Suresi 23. Ayet)

Ne mutlu bu ayeti kerimenin gereğini yerine getirenlere…


Bütün annelerin, anneler gününü kutlar,hepsine uzun ve huzurlu ömürler dilerim…

Efkan VURAL

Bu yazı aşağıdaki sitelerde yayınlanmıştır:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder