14 Temmuz 2013 Pazar

Hz.Muhammed (s.a.v.)'in Saadet Devrinden Serisi


Peygamber efendimizin doğumu, çocukluğu, gençliği, peygamberliği, savaşları ve vefatını anlatan  altı seriden oluşan bir kitabı kısaca tanıtmak istiyorum.
Çünkü Peygamberimizin yaşamı bizim için çok önemlidir. İslam dininin kurucusu olan Hz. Muhammad (s.a.v)’ i çok iyi tanımalıyız. Peygamberimiz bizim için en güzel örnektir. O’ nun merhametini, höş görüşünü, kardeşlik anlayışını, barış anlayışını,  yardım severliğini, adaletini, çalışkanlığını, ibadetini, ahlağını ve diğer özelliklerini öğrenerek örnek almalıyız. Kur’an-ı Kerimde Yüce Allah şöyle buyurur: ” Peygamber size neyi haber verirse onu alınız.sizi neden yasaklarsa ondan da vazgeçiniz. ” (Haşr suresi, 59/7) ” Allah’ı ve ahiret gününü umanlar ,sizin için Allah elçisinde en mükemmel örnek vardır.” (Ahzab,33/21)
Peygamberimizin hayatını romanlaştırarak altı cilt halinde kaleme alan Ahmet Lütfi KAZANCI ’nın eserini  fakülte yıllarında okumuştum. Elinize aldığınızda bırakamayacağınız bir eser. Peygamber efendimizin doğumundan vefatına kadar hayatının işlendiği  “Saadet devrinden” Serisi 6 kitaptan oluşmaktadır.
1-Özlenen Şafak
Hz Muhammad(s.a.v)’ in doğumundan peygamberlik görevini alıncaya kadar geçen hayatını ve içinde yaşadığı cahiliye çağını anlatmaya çalışmaktadır.
2-Aydınlıklara Doğru
Hz.Muhammed(s.a.v)’ in  peygamber oluşundan hicrete kadar olan kısmı anlatılır. Bu cilt sevgili Peygamberimizin ve değerli Ashabının çile devrini içerir. Peygamberliğin gelişinden itibaren hicretin noktalandığı ana kadar geçen on üç yıl…
3-Doğuş
Hz. Muhammed(s.a.v) ’in hicretinden Bedir savaşına kadar geçen zaman anlatılmaktadır. Bu ciltte Peygamberimiz hicretiyle Mekke’ nin bunaltıcı havasından çıkılmış Medine’ nin gönüllere ferahlık veren serinliğine kavuşulmuştur.Artık burada Ebu Lehebler, Ebu Cehiller yoktur. Peygamberimiz uğurunda malıyla, canıyla savaşmayı, hatta ölmeyi şeref bilen insanlarla birliktedir.
4-Yükseliş
Bu ciltte Uhud, Hendek savaşları ve Beni Mustalık gazası anlatılmıştır.
5-Guruba Yaklaşırken Mekke’ ye yöneliş Hudeybiye Barışı ve Mekke’nin Fethine kadar geçen süreyi anlatmaktadır.
6-Kavuşma
Mekke’nin Fethi Veda haccı ve Peygamberimizin vefatı anlatılmaktadır.
Hocamız birinci cildin takdim yazısında  bu eseri  yazmasındaki beklentisini şöyle dile getirir. Olur ki, bu kitabı okuyanlar arasında “Efendimizi daha iyi tanıdım, daha çok sever oldum” diyen bir insan çıkar, huzur-u ilahide böyle şehadet eder. O zaman bu kitaptan beklenen mükafat elde edilmiş olur.
Var mısınız hep beraber Peygamberimizin hayatını okumaya….
(Bu yazı İbni Sina Anadolu  Lisesinin Dijital dergisi olan "Kitap Pencere" nin  dördüncü sayısında yayınlanmıştır. Mayıs 2011)


 Yazı ayrıca Milliyet blog da da yayınlanmıştır.
http://blog.milliyet.com.tr/hzmuhammed--sav--in-saadet-devrinden-serisi/Blog/?BlogNo=414117

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder