27 Şubat 2022 Pazar

Kur’an ayetleri aydınlatıyor-15

 

Ey İman Edenler! İman Ediniz

Allah’ın insanları yaratmasının en önemli nedeni, insanın Rab’ını tanıması ve O‘na kulluk etmesidir. İnsanın manevi ihtiyaçlarının en başında din ve iman gelmektedir.

İslam dinine girme ve Müslüman olmanın ilk şartı iman etmektir. İnsanın kurtuluşa ermesi ve ahirette cennetle ödüllendirilmesi için bir takım inanılması gereken şeyler vardır.

Mü’min olmak için nelere inanılması gerektiği Yüce Allah tarafından Kur’an-ı Kerim’de bildirilmiştir.

Bu konuda Yüce Allah bizi şöyle aydınlatmaktadır:

Allah Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır:” Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, derin bir sapıklığa düşmüş olur.” (Nisâ Sûresi,136. Ayet)

Bu ayet-i kerimede Allah inananlara imanın şartlarından 5 tanesini bildirmektedir.

Yüce Allah bu ayette Mü’minlere ilginç bir şekilde hitap etmektedir. Şöyle ki; “Ey iman edenler! İman ediniz.” Allah iman edenlere iman ediniz diyor.

İnananlara neden iman ediniz denmektedir. Bunun sebebini şöyle açıklamak mümkün olabilir.

1-İman kesin olmalıdır.

2-İman söz ile değil, kalp ile tasdiktir.

3-İman devamlı ve daim olmalıdır.

4-İmanda nelere inanılması gerektiği bildirilmiştir.

5-İman edenler içinde imanı zayıf olanlar, başka din mensupları ve iki yüzlüler olabileceği düşüncesiyle bu ayet bildirilmiştir.

6-Kur’an’ın her çağa hitap etmesi nedeniyle bugün inananların nelere inanması gerektiğini bilmemiz için bu ayet bize bilgi vermektedir.

Bu ayette bildirilen imanın şartlarından Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, derin bir sapıklığa düşmüş olur. Hem dünya yaşamını ve hem de ahiret hayatını mahvetmiş olur.

Ne mutlu gerçek anlamda Allah’a iman edenlere ve kurtuluşa erenlere….

Efkan VURAL

 Bu Yazı Aşağıdaki Web Sitelerinde Yayınlanmıştır:

Milliyet Blog: 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder