29 Mart 2018 Perşembe

Kur’an-ı Kerim’den Mesaj Var-27







Kur’an-ı Kerim’den Mesaj Var-27


Yüce Allah insanlara yol göstermek, doğruyu ve yanlışı ortaya çıkarmak, insanların mutluluğu ve huzuru için kur’an’ı kerim’i göndermiştir.


Kur’an-ı Kerim’i okuyarak içindeki emir ve yasaklara uymalıyız. Allah’ın bizden neler istediğini en güzel biçimde kur’an’dan öğrenebiliyoruz.

Kur’an’ı okuyup ayetlerini düşünmelitiz. Kur’an ayetlerini okuyup anlamamız için Allah kur’an’ı kolaylaştırmıştır.

Kur’an-ı kerimin, hemen hemen  bütün ayetlerini rahatlıkla anlayabiliyoruz.

Kur’an’da anlatılan olaylar,verilen örnekler herkes tarafından kolaylıkla anlaşılabiliyor.

Sadece İslam bilginlerinin anlayabileceği bazı ayetler de mevcuttur. Anlayamadığımız ayetleri İslam kaynaklarından araştırabiliriz.

Kur’an’ın büyük bir kısmını mealden okuyarak anlayabiliriz. Kur’an meali yanında tefsirlere de bakarak kur’an ayetlerinin yorumlarını derinlemesine öğrenebiliriz.

Kur’an-ı okurken ayetlerin anlamlarını düşünmeliyiz. Ayetlerde verilmek istenen öğütleri düşünüp hayatımıza uygulamalıyız. Kur’an-ı kerim’in mesajını iyi anlamalıyız.

Örneğin, Allah bizden  gıybet  yapmamamızı emreder. Allah gıybet yapanların,kardeşlerinin ölmüş etini yemiş gibi olduklarını anlatır.

İşte biz bu ayetleri okuyup düşündüğümüzde, bir daha gıybet yapmamalıyız. Gıybet yapılan ortamlarda gıybetin yapılmasını engellemeliyiz. Bulunduğumuz yerlerde gıybet yapılmasına fırsat vermemeliyiz.

Kur’an’da anlatılan öğütleri düşünerek,kur’an’a uygun olarak yaşamalıyız. Güzel ve iyi işler yapmalıyız.Kötü ve çirkin davranışlardan uzak durmalıyız.

Bu konuda ,Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki mesajı şöyledir: “Andolsun biz Kur'an'ı, anlaşılıp öğüt alınması için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alan yok mu?.” (Kamer suresi,32 ayet)

Ne mutlu o kimselere ki, Kur’an’ın öğütlerini düşünürler ve  yaşamlarına yön verirler.

Efkan VURAL

Bu Yazı Aşağıdaki Web Sitelerinde Yayınlanmıştır:


Milliyet Blog:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder