26 Ağustos 2017 Cumartesi

Ağustos Ayı Zafer Ayı



        

          Ağustos Ayı  Zafer Ayı
Ağustos ayı milletimizin zaferleriyle  dolu olduğu bir aydır. Ağustos ayıın son haftası (26-30 Ağustos) Zafer haftası ve Malül Gaziler Haftası olarak kutlanır.
Türk tarihinin altın sayfalarından bir kısmı Ağustos ayında yazılmıştır. Bu ayda birçok zaferler kazanılmış ve bu zaferlerle Türk Milleti dünyada kendisini tanıtmş oldu. Bu zaferler Türklerin tarihteki tapusudur. Bizi hiçbir güç hafife alamaz... Biz bağımsızlığa alışmış bir milletiz... Alsa hiçbir zaman bağımlı olamayız.
26 Ağustos 1071 tarihinde Alparslan Anadoluya Türk ve İslam adını yazdırmıştır.1071 Malazgirt savaşı ile Anadolu toprakları Türklere açılmıştır.
Anadolunun baştan sona fethi ile bu topraklar silinmez bir Türk ve İslam beldesi olarak yaşayacaktır.
Türkler bu toprakları “İlahi Kelimetullah” için fethettiler. Allah’ın sözünün  buralara ulaştırılması mücadelesidir bunun adı...
Yüz yıllarca Türkler bu topraklarda İslam adaletini hakim kıldılar. İslam adaletini Tüm Anadolu’ya ve Anadolu dışına da  ulaştırmaya çalışmışlardır.
İstanbul’un fethiyle Türkler bizansın gücünü  yok etmiş ve Anadoluyu tamamen yurt edinmiştir.
Türkler, Höşgörü ve adaletli davranarak başka din mensublarını  kendilerine hayran bırakmıştır.
Türkler bugün dünyanın en fazla ihtiyaç duyduğu huzur ve güveni  sağlayarak  tüm dünyaya örnek olmuşlardır.
Anadolunun Türk ve İslam beldesi olarak klaması için günümüze kadar binlerce şehit verildi.
Zaman zaman işgaller yaşayan Anadolu Allah’ın yardımıyla müslüman Türk Milletinin azmi ve gayretiyle günümüze kadar bağımsız olarak gelmiştir. Bağımsız olarak Türk ve İslam yurdu olarak devam edecektir.
Anadolu’da  Çok güçlü Türk devletleri kuruldu. 600 yıllık Osamanlı Türk devletinin zayıfladığı ve yıkılmaya yüz tuttuğu dönemde, Anadolu topraklarının büyük bir kısmı düşmanlar tarafından işgal edildi.
Büyük  Türk mileti bağımsızlığı için top yekün  düşmana karşı birlik oldu. Türk Milleti,Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün etrafında kenetlenerek düşmana karşı  bu kutsal vatan toprağında yeniden dirilmiş ve yeni bir devlet kurmuştur.
İşgal altında yeniden bağımsızlığımızın mücadelesini verdiğimiz Milli mücadelede en önemli taarruzlar  Ağustos ayıda başlanılmış ve zaferler kazanılmıştır. Bunun için bu aya zaferler ayı diyoruz.
26 Ağustos 1922’de ATATÜRK,ilk taarruz emrini vermiştir. Büyük taarruz(26 Ağustos-9 Eylül) olarak  gerçekleşmiştir.
30 Ağustos günü başlayan Türk Taarruzunu bizzat Mustafa Kemal Paşa yönetti. Dumlupınar’da Başkumandan Meydan Muharebesi kazanıldı. Ardından Eskişehir,Kütahya,Uşak ve İzmir düşmanlardan temizlendi. Tüm yurtta düşman yenilgiye uğratıldı.
Anadolu toprakları tekrar bağımsızlığına ulaşmış oldu. Bu topraklar İnşallah kıyamete kadar Türk ve İslam beldesi olarak kalacaktır.
Hiç bir güç bizi bölemeyecek ve işgal edemeyecektir. Yeter ki, birlik olalım,kardeş olalım...
Dün olduğu gibi bugünde bağımsızlığımıza,birlik ve beraberliğimize zarar vermek isteyenler çıkacaktır.
Milletimizin birlik ve beraberliğini istemeyen iç ve dış güçler boş durmayacaktır. Ama milletimizde her zaman uyanık olacaktır. Düşmana asla fırsat vermeyecektir.
İşte en son 15 Temmuzda olduğu gibi,hain FETÖ’nün darbe girişimini milletimiz birlikte bastırmıştır. Milletimiz düşmanı inanç ve azmiyle silahsız teslim almıştır. Bu  Türk Milletinin , tarihteki zaferlerine eklenecek bir  başarıdır.
Vatan,millet,bayrak,ezan ve kutsal değerlerimize karşı girişilen düşmanca davranışlara milletimiz top yekün karşı koyar. Gerekirse bunlar için canını verir.
Milletimiz vatan toprağına düşman ayağı bastırmaz...
Allah  vatanımızı savunan tüm askerlerimize,polislerimize ve güvenlik güçlerimize  yardım eylesin. Vatanı korumada zaferler nasip etsin.
Bir olalım,birlik olalım,huzur ve güven içinde kardeşçe yaşayalım....
Nice Zaferlerimizi unutmayalım...

Efkan VURAL

Bu yazı aşağıdaki sitelerde yayınlanmıştır:

Of Havadis Gazetesi:

Milliyet blog:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder